5 Cele Mai Bune Espressoare [Ghid 2023]

Cafeaua este băutura care ocupă vrednic în clasamentul băuturilor consumate, al 2-lea loc, după apă, în multe țări ale lumii. Cu toate acestea, ea se află într-un strâns duel cu ceaiul, iar unul dintre principalele motive pentru care îi cedeaza, este faptul că ceaiul este mai ușor de preparat. Astăzi, pentru iubitorii convinși ai cafelei sau pentru consumatorii reticenți și grăbiți, există pe piață espressoare care prepară cafeaua ideală, așa cum ți-o dorești tu, doar apăsând pe un buton. Din plăcerea de a savura cafeaua, am creat o listă cu cele mai bune espressoare.

Cafeaua bună a devenit o tradiție, asta datorită și espressoarelor de pe piață care au fost perfecționate din toate punctele de vedere: calitatea și diversitatea băuturilor, automatizarea, design-ul modern, comoditatea folosirii. Fie că ai nevoie de un espressor pentru casă sau pentru cafeneaua ta micuță, cu mici eforturi de căutări, vei găsi o mulțime de firme bune care produc aceste aparate. O metodă sigură și extrem de ușoară este pur și simplu să întrebi barista de la locul de unde îți bei cafeaua ta preferată ce aparat folosește.

În acest articol, am selectat espressoare de calitate înaltă, care se bucură de încrederea consumatorilor de cafea și care variază în intervale diverse de preț, în funcție de scopul pe care îl ai vizavi de aparat. Am adunat toate informațiile într-un ghid care să te ajute să alegi un espressor bun. Atenție! Ne asumăm vina, dacă ți se face poftă de o cafea în timp ce citești descrierea produselor de mai jos.

Cele mai bune espressoare

1. Espressor automat De’Longhi Magnifica ESAM 3000.B

Vezi Preț
Espressor automat De’Longhi Magnifica ESAM 3000.B

Vezi preț De’Longhi Magnifica pe emag.ro

Acest aparat este o soluție ideală prin care poți obține o calitate înaltă raportată la un buget mai modest. Aparatul oferă o gamă variată de posibilități, păstrând funcțiile utile pentru a obține băuturi diversificate. Pentru selecția programelor și setărilor, acesta are un sistem mecanic de control. Poți regla concentrația cafelei (8 feluri de putere), volumul dorit pentru ceașcă (30 la 200 de ml).

Aparatul are o râșniță încorporată cu 13 setări de măcinare care va măcina cafeaua instantaneu, însă poți folosi și cafea gata măcinată. Datorită boilerului detașabil, vei putea avea grijă ușor de espressor. Pe lângă asta, el are un sistem automat de spălare și decalcifiere. După ce a stat inactiv o perioadă mai lungă, se clătește automat. Presiunea pompei care poate atinge 15 bari are un nivel rezonabil pentru prepararea unei cafele intense (menționăm că nivelul presiunii este considerat potrivit la 9-10 bari).

Espressorul este dotat și cu funcția încălzirii automate, datorită încălzitorului de sub pahare. Pe lângă asta, are și opțiunea eficienței energetice (butonul eco), doar ca atunci va dura cu 10 secunde mai mult, ca să îți prepare cafeaua și va deconecta funcția încălzirii automate. Pentru a prepara băuturi precum cappucino, latte machiato, trebuie să spumezi manual laptele și să selectezi modul abur.

Recenziile utilizatorilor au situat acest aparat în topul preferințelor în materie de calitate și buget.

2. Espressor manual Breville Prima Latte II Silver

Vezi Preț
Espressor manual Breville Prima Latte II Silver

Vezi preț Breville Prima Latte II Silver pe breville.ro

Este un aparat ideal pentru iubitorii de latte și cappucino, cu o presiune de 19 bari, ceea ce e o garanție pentru o aromă intensă a cafelei. Acest espressor este o soluție potrivită pentru un buget limitat care oferă funcțiile de bază, pe care le-ar fi oferit un espressor mai scump. Dacă te interesează funcțiile mai avansate ale unui astfel de aparat (precum sterilizarea automată a recipientului) vizualizează următoarele produse din listă.

Datorită panoului de control accesibil, poți să personalizezi băutura dorită, selectând cantitatea de espresso necesară și poți prepara simultan 2 băuturi. Portafiltrul are câteva filtre de rezervă și asta îți permite să prepari cafeaua în diferite moduri. Densitatea laptelui, de asemenea, poate fi reglată de la rotița rezervorului: de la lapte simplu, latte și cappucino. Volumul de 600 de ml îți permite să prepari mai multe băuturi, fără grija că trebuie să reumpli rezervorul. După preparare, îl poți detașa și pune în frigider, pentru a păstra prospețimea laptelui. Rezervorul de apă este și el detașabil. Comodă este și utilizarea ceștilor pentru cafea de diferite dimensiuni, deoarece espressorul are o tăviță reglabilă pentru suportul paharelor.

Un aparat semiautomatizat ca acesta, este o alegere potrivită pentru o familie, care se bucură de prepararea cafelei, dar în același timp, preferă anumite funcții care să ușureze procesul de preparare. Sunt anumite lucruri mai avansate, pe care le vei găsi la alte aparate mai scumpe, însă raportându-te la prețul acestuia, poți considera că raportul preț-calitate este unul foarte favorabil.

3. Espressor automat Saeco GranAroma SM6480/00

Vezi Preț
Espressor automat Saeco GranAroma SM6480/00

Vezi preț Saeco GranAroma pe evomag.ro

Acest aparat super automatizat, este creat pentru a răspândi aroma de cafea în casă permanent, deoarece o dată cumpărat, îți va fi greu să te despărți de el. Prin comoditatea și ușurința folosirii sale, ești tentat să încerci toate rețetele din meniu și să le personalizezi după preferințele tale. Poți să alegi intensitatea cafelei, cantitatea de lapte, cantitatea de apă și ai 14 rețete de preparare disponibile. Setările pentru băuturi se vor salva, atât pentru tine, cât și ceilalți membri ai familiei, deoarece espressorul are încorporat în sistem 4 profile de utilizator.

Datorită rezervorului de 1.8 litri, vei putea să îți prepari des băuturile, fără să ai grija că aparatul rămâne fără apă des. Întreținerea acestuia este de asemenea, eficientă și ușoară, espressorul fiind dotat cu 4 programe de mentenanță: decalcifiere, curățarea sistemului pentru lapte, curățarea automată și clătirea autămată. Prin tehnologia HygieSteam se înlătură 99,9 % din microorganismele lăsate pe pereții carafei de lapte și prin tuburile care au avut contact cu produsele lactate. Espressorul folosește și un filtru pentru purificarea apei- asta prelungește durata lui de viața și oferă calitate înaltă băuturii preferate. Filtrul de apă trebuie schimbat după ce ajungi la 5000 de cafele preparate.

Râșnița espressorului dispune de 12 setări de măcinare și este fabricată din ceramică, ceea ce va evita supraîncălzirea boabelor, și ulterior, riscul gustului amar al cafelei. (spre exemplu, primul produs din listă, are o râșnită fabricată din fier, asta nu presupune însă că produsul prepară o băutură amară, deoarece riscul supraîncălzirii este destul de mic). Din gama Saeco vei găsi espressoare care vor fi mai scumpe decât acesta, diferențele dintre ele sunt destul de mici însă și nu atât de esențiale (de exemplu un aparat poate costa mai mult, deoarece în loc de 4 profile de utilizator, are 6).

4. Espressor manual DeLonghi Icona ECO311.BK

Espressor manual DeLonghi Icona ECO311.BK
Vezi Preț
Espressor manual DeLonghi Icona ECO311.BK

Vezi preț DeLonghi Icona ECO311.BK pe emag.ro

Pentru cei care iubesc să prepare cafeaua după gustul lor și cu forțele proprii, am selectat în listă și acest produs. El poate fi un cadou ideal, pentru un prieten/ă pasionat/ă de cafea datorită bugetului rezonabil si designului vintage. Dacă ești însă o persoană care își face timp doar pentru a bea cafeaua, nu și pentru a o prepara, atunci ar fi bine să vizualizezi celelalte produse din listă.

Probabil știi asta deja, însă îți reamintim. Pentru a prepara cafeaua la acest aparat, va trebui să macini tu cafeaua separat în grinder, să o pui în portafiltru, să pornești alimentarea cu apă, să spumezi laptele- lucruri specifice unui aparat semi automat și pe care le face zi de zi un barista. Dacă nu te-ai speriat, atunci poți citi în continuare recenzia asupra produsului. Nu trebuie să ai însă multă experiență, ca să stăpânești acest espressor, deoarece datorită filtrelor din portafiltru, cafeaua ta poate fi cremoasă și aromată fără un extra efort. Espressorul mai are câteva dotări importante: încălzitor pentru cești, rezervor de apă detașabil, sistem anti picurare și eficiență energetică- se stinge automat după 9 minute de inactivitate.

Corpul espressorului este complet metalic. Presiunea pompei ajunge la 15 bari. DeLonghi 311 are și un capucinator, care te va ajuta să spumezi laptele. Pentru producerea aburului de spumare, mașina ajunge la temperaturi ridicate și are un monometru special pentru asta. Unii barista spun chiar că mai întâi ai putea să prepari spuma pentru lapte, după care cafeaua propriu zisă, deoarece temperatura obținută la spumare va menține cafeaua mai fierbinte.

5. Espressor Nespresso Essenza Mini Intense Grey C30-EU-GR-NE1

Vezi Preț
Espressor Nespresso Essenza Mini Intense Grey C30-EU-GR-NE1

Vezi preț Essenza Mini Intense Grey pe emag.ro

Espressoarele cu capsule sunt o soluție excelentă pentru un spațiu limitat al bucătăriei și pentru cei care nu au prea mult timp la dispoziție, ca să își prepare cafeaua. În cazul de față, cu proporțiile (8*20*33), espressorul extrem de compact, poate încăpea în orice bucătărie micuță și completează frumos design-ul de interior.

În timp ce majoritatea espressoarelor pot atinge o putere de presiune de 15 bari, acest espressor poate performa și la 19 bari, asigurându-se astfel, că va elibera toată aroma din capsule. Aparatul este proiectat pentru a fi foarte eficient (poate obține presiunea necesară și prepara băutura în 30 de secunde) și simplu în utilizare. Espressorul are doar 2 setări de preparare: espresso și lungo. Pentru iubitorii cafelei intense, Nepresso Essenza Mini este o soluție potrivită care vine la pachet cu 14 capsule cu arome diferite. Dacă ești însă fanul latte-ului și îți dorești un aparat cu capsule, ai putea să cumperi separat un produs complementar Aerocino care te va ajuta să prepari spuma de lapte sau să revizuiești și alte aparate de capsule precum acesta.

Espressorul are funcția de economisire a energiei și se oprește automat după 9 minute de inactivitate sau dupa 3 minute cu opțiunea eco. Totuși, chiar dacă te scutește de facturile costisitoare la curent, un aparat cu capsule presupune o investiție constantă pe termen lung, deoarece trebuie mereu să îl alimentezi cu capsule. În cazul de față, pentru aparat sunt potrivite doar capsulele de marcă oficială Essenza Mini Nespresso. Recomandarea noastră, vizavi de orice aparat cu capsule, este că e potrivit pentru oamenii care se delectează ocazional cu o cafea acasă, deoarece pentru o familie mare care bea regulat cafea și mult, aparatul poate fi foarte costisitor pe termen lung.

De ce trebuie să ții cont atunci când alegi un espressor bun?

Presiunea

Este un detaliu important, deoarece de ea depinde concentrația cafelei. Dacă un espressor are presiunea mică, atunci jetul de apă care pătrunde zațul de cafea, nu reușește să elibereze aroma necesară din boabe. Presiunea se măsoară în bari, și în general, este considerată potrivită când se află la nivelul de 9 sau 10 bari.

De asemenea, unii specialiști recomandă să nu te ghidezi neapărat după numărul mare de bari cu care se pot lăuda anumite aparate (15-20 de exemplu), deoarece ca și în cazul unei presiuni mici, o presiune mare poate strica gustul cafelei, făcând-o ori prea concentrata, ori prea amară, lipsind-o de aromă. Deseori însă aparatele care au specificată presiunea de 19 bari, demonstrează că sunt puternice și rezistente. Dacă vei întreba de nivelul presiunii la Coffe Shopul tău preferat, vei descoperi probabil că aparatul este setat pentru presiunea de 9 bari.

Ușurința curățării

Înainte de a cumpăra un espressor, trebuie să te informezi cât de ușor aparatul poate fi întreținut. De obicei, cu cât mai multe dotări acesta are, cu atât mai atent trebuie să fii, ca să îl cureți. Dacă nu ai timp și dorești un aparat cât mai comod de folosit, atunci probabil că ți-ar plăcea un espressor cu capsule sau automatizat, in detrimentul unui espressor manual (acesta necesită cea mai mare îngrijire). Espressoarele manuale adesea vin cu niște instrumente pentru curățare, pentru a facilita întreținerea lor

Dimensiunea

Dacă spațiul bucătăriei tale este limitat, și în majoritatea cazurilor așa este, deoarece alte electrocasnice ocupă deja un spațiu considerabil din bucătărie, atunci trebuie să te orientezi către un aparat micuț, care să cuprindă în el toate funcțiile importante de care ai nevoie. O opțiune ar fi să optezi pentru un aparat cu o singură porțiune pentru cană de tipul acestui aparat de la De’Longhi

Ce tip de espressor este cel mai potrivit pentru mine?

Atunci când vrei să te decizi asupra unui espressor, trebuie mai întâi, să îți răspunzi la câteva întrebări, pentru a face o alegere reușită. Pentru ce spațiu va fi folosit? Dacă este pentru casă, ai o familie mare sau obișnuiești să ai musafiri des? Ai un program încărcat și îți place mai curând, să bei cafea, decât să o prepari? Ești un gourmand și preferi să îți faci cafeaua în stilul tău unic și să experimentezi? În funcție de asta, poți să stabilești tipul de espressor de care ai nevoie și toate caracteristicile lui: sistem de spumare, grinder încorporat, volumul rezervorului, ecran digital ș.a.m.d

Espressor manual

Este cel mai dificil de manevrat, deoarece se bazează pe presiunea pe care o exerciți cu mâna ta, pentru a obține cafeaua. Apa trebuie mai întâi, fiartă separat, după care introdusă în vasul aparatului. Practic, ceea ce faci, este să tragi un mâner respectând presiunea potrivită pentru cafea. Problema este însă, că există riscul ca extracția să fie neuniformă, deoarece pot exista variații de presiune, atunci când execuți mișcarea cu mâna ta. Acest tip de espressor, se adresează, mai degrabă profesioniștilor sau oamenilor care găsesc plăcerea în lucrul manual.

Espressor automat

Aceste modele, de regulă, sunt mai scumpe, însă sunt o opțiune potrivită pentru oamenii care nu au timp și vor să bea o cafea bună la ei acasă dimineața, fără a depune prea mult efort sau pasiune în asta. Toate opțiunile de cafea sunt disponibile la apăsarea unui buton, de aceea este foarte ușor de utilizat și întreținut. Există și mașini super automate, care macină și măsoară boabele de cafea.

Espressor semiautomat

Sunt preferate de mulți barista și de proprietarii localurilor, deoarece sunt mai eficiente pentru obținerea băuturilor într-un mod repetat și constant și implică automatizarea, cât și factorul uman. Sunt asemănătoare cu mașinile automate, însă acestea, în loc de lucrul manual, folosesc pentru presiune o pompă care o menține la același nivel. Debitul de apă este, de asemenea, automatizat. Aparatul necesită o îngrijire mai mare decât espressoarele automate sau cu capsule, însă mulți oameni preferă să bea un latte machiato sau cappucino făcut cu spuma de lapte pe care o bați tu până la consistența dorită, la fel e și cu dozajul cafelei, presiunea dorită etc. În concluzie, îți lasă foarte mult loc pentru manevrare și poți să experimentezi mult. Acest tip de espressor este cel mai tradițional.

Espressor cu capsule

Acestea folosesc capsule de cafea, pentru a obține băutua dorită. Sunt extrem de ușor de utilizat și perfecte pentru o bucătărie micuță. Pe termen lung însă, chiar dacă prețul aparatului propriu zis e destul de accesibil pe piață, folosirea capsulelor poate deveni costisitoare. Pentru un birou sunt, de asemenea, o opțiune foarte bună, datorită eficienței și rapidității lor.

Taguri:

TopGuides
Logo