Cele mai Bune Epilatoare IPL în 2023 [Păreri și Sfaturi Experți]
Părul nedorit este o grijă în plus, pe care trebuie să o rezolvi într-un mod constant. Singura soluție permanentă este epilarea cu laser, însă pentru a apela la această procedură (care este contraindicată în unele cazuri), trebuie să te consulte un medic specialist, ca să stabiliți dacă există vreun risc pentru corpul tău. O alternativă excelentă pentru eliminarea părului din foliculi este epilarea IPL și acest articol te va ajuta să identifici cele mai bune epilatoare IPL.
Epilarea cu IPL (lumină intens pulsată) este cea mai bună soluție pentru un rezultat sigur și pentru un ciclu de epilare mai rar, pe termen lung. Dacă în primele luni, trebuie să folosești epilatorul o dată la 2 săptămâni, după ceva timp, e nevoie doar de o singură sesiune de întreținere lunară. Față de alte metode dureroase precum epilarea cu ceara, sau metoda obișnuită care te-ar putea răni sau infecta precum lamele de ras, epilarea IPL este cea mai sigură și comodă metodă. Urmărește articolul de mai jos, pentru a afla cum funcționează un epilator IPL, care sunt avantajele pe care le oferă și dacă este potrivit pentru tine.
Cele mai bun aparate IPL
1. Epilator IPL Philips Lumea 9000

Philips se clasează ca lider pe piața epilatoarelor EPL, deoarece a dezvoltat o tehnologie comodă și eficientă. Aparatul Lumea 9000 are mai multe capete pentru a aplica tratamentul individualizat pentru fiecare zonă: axilă, zonă inghinală, față și corp. Pentru epilarea firelor de păr pentru față, fereastra aparatului este mică, ceea ce înseamnă că poate acționa aplicat asupra unei părți mici din corp; în același timp, accesoriul pentru corp are cea mai mare fereastră, ceea ce va permite să acționeze în același timp asupra unei suprafețe mai mari cu fire de păr.
Lampa aparatului furnizează 450000 de pulsații. Minimul recomandat de pulsații pentru un aparat IPL este de 100000 de pulsații. Aparatul dispune de un senzor care va detecta nuanța pielii și te va ajută să alegi ce setare e potrivită pentru ea (sunt 5 setări în total). Pentru o epilare personalizată, poți descărca aplicația.
Alt avantaj al aparatului este că poate fi folosit cu și fără fir, ceea ce este foarte comod, deoarece vei dori uneori să folosești și o oglindă pentru a identifica zonele care necesită tratament.
Pe pagina produsului vei găsi instrucțiunea necesară pentru timpul în care aparatul trebuie fixat de fiecare zonă și pentru ciclurile de întrebuințare.
2. Epilator IPL Philips Lumea Prestige

Seria Lumea continuă și prin acest produs care a fost selectat în listă, datorită prețului său mai accesibil față de primul. Dacă vrei să cumperi un produs dintr-o serie testată tehnologic, care să aibă la bază aceeași parametri, însă te poți lipsi de un anumit beneficiu care te-ar costa mai mulți bani, atunci acesta, cu siguranță, va fi potrivit. Singurul dezavantaj al acestui produs față de primul este faptul că nu e wireless, deci cablul trebuie să stea conectat la o priză cât timp îl folosești, însă avantajul său vădit, este că e mai ieftin.
Ca și în cazul primului produs Lumea din listă, acesta furnizează 450 000 de pulsații pe toată durata funcționării sale. Are integrat un filtru pentru protecția razelor UV, are 5 setări esențiale și același senzor smartskin care te ajută să alegi corect setarea pentru pielea ta. Accesoriile sunt personalizate pentru fiecare zonă a corpului:față, corp, zona inghinală, axilă. Deci comparând micile diferențe dintre primele 2 produse, decizia de a-l prefera pe oricare dintre ele îți aparține.
3. Epilator IPL Braun Silk-Expert PRO 5

Epilatorul de la Braun este mica vedetă a firmei și o să îl tot regăsești în multe liste de recomandări, ca și cele de la Philips, de altfel. Epilatorul dotat cu tehnologia SensoAdapt reglează intensitatea pulsațiilor în funcție de tonul pielii tale. Acesta are 10 niveluri de pulsații. Pentru pielea sensibilă, epilatorul este prevăzut și cu o funcție de extra protecție. Dacă abia ai început să îl folosești, îți recomandăm să setezi acest mod foarte delicat.
În funcție de zona unde îl folosești, epilatorul are două moduri de funcționare: modul alunecare și modul ștampilă. Primul este potrivit pentru procedurile de menținere a rezultatului și a epilatului mai rapid iar al 2-lea se întrebuințează în zonele mai sensibile sau problematice, acționanând astfel mai aplicat.
Lampa epilatorului generează 400 000 de impulsuri (cu 50 000 mai putine decât primele produse Philips din listă), însă aceste firme concurează constant între ele și treptat adaugă și mai multă putere aparatelor, deci puteți să vă așteptați probabil că în câtiva ani cel de la Braun vor crea un aparat cu 500000 de pulsații eventual. 🙂
E important de reținut că aparatul funcționează prin fir doar conectat la priză, nu este wireless.
Produsul este recomandat dermatologic de o organizație dermatologică importantă.
Cum funcționează un aparat IPL?
Tehnologia IPL se bazează pe impulsuri de lumină care acționează la baza firului de păr. Lumina este transportată prin melanină (pigmentul care dă culoare pielii) și este localizată în bulbul firului de păr. Lumina se transformă în căldură și distruge celulele de creștere de la rădăcină, protejând astfel țesutul din jurul ei. Pentru că ținta procedurii IPL este melanina, acest tip de epilare funcționează cel mai bine pentru persoanele care au un pigment al părului contrastant de culoarea pielii (de ex. părul negru pe pielea albă). Vezi imaginea de mai jos.

Sursa: https://www.getthegloss.com/
Epilarea IPL nu este o procedură cu laser, așa cum deseori este confundată. Aceasta emite un spectru vast de lungimi de undă, pe cînd epilarea laser emite o singură lungime de undă. Datorită mai multor lungimi de undă specifice IPL, acestea au drept țintă melanina, evitând alte formațiuni din piele precum vasele capilare defecte (care dacă ar fi afectate, ar provoca roșeață), de aceea epilarea IPL este destul de protectivă cu pielea, chiar dacă nu oferă un rezultat permanent precum procedura cu laser care poate fi dăunătoare pielii sensibile.
Cât de sigur este un aparat IPL?
Aparatele laser IPL nu prezintă, în general, un risc pentru sănătate, fiind prietenoase cu pielea și prezentând riscuri minimale. Efectele secundare, în funcție de tipul pielii, ar putea fi roșeața, mâncărimea sau sensibilitatea la lumină în zonele epilate. Unii oameni spun că senzația după o procedură de epilare cu IPL seamănă cu cea a unei benzi elastice aplicate pe picior; acest mic disconfort însă, -susțin ei, durează puțin.
Pentru femeile care sunt însărcinate sau alăptează nu există un consens pentru a folosi sau nu aparatul, dat fiind faptul că nu s-au făcut cercetări destule în acest sens. Majoritatea specialiștilor îndeamnă să evitați procedura IPL totuși, dacă sunteți însărcinata, ca o măsură de protecție.
Cât de des ar trebuie folosit aparatul IPL?
Pentru ca epilarea cu IPL să fie cât mai efectivă, este recomandat să te razi cu o lamă înainte de primele întrebuințări și să aștepți o zi- două, pănă când părul începe să crească din nou. Acest lucru va permite ca lumina să fie transportată prin firul de păr către rădăcină, ca să identifice celulele de creștere, dar în același timp ca firul de păr să nu fie prea lung, pentru a asigura un transfer mai rapid către rădăcină.
Aparatul IPL trebuie folosit regulat în cicluri mai dese în primele luni, după care folosit în cicluri mai rare de întreținere a rezultatului obținut în perioada incipientă. Fiecare producător are propria instrucțiune pentru perioadele de întrebuințare, de aceea e important să citești atent toate informațiile despre produs.
Prețul potrivit pentru un aparat IPL
Deși o să observi navigând pe internet aparate la prețuri și de 300 de lei, îți recomandăm să eviți acele produse. Pentru un sistem care operează cu lungimi de undă ce se aplică direct pe pielea ta, este recomandat să fii atent/ă cu calitatea pe care o oferă, deoarece riscul este ineficiența sau seria de reacții advserse pe care nu cred că ți le dorești. Recomandarea noastră, după ce am analizat produsele de pe piață, este să îți alegi un aparat care să aibă prețul minim de 1500 de lei și să fie produs de o firmă de încredere, testat corespunzător ș.a.m.d.