5 Cele mai Bune Ceasuri Quartz [Ghid 2024]

Producătorul Japonez de ceasuri Seiko a schimbat pentru totdeauna industria ceasurilor prin introducerea pentru prima dată în istorie a ceasurilor Quartz în 1969, primul ceas Quartz din lume fiind numit Astron. Cristalul de Quartz alimentează ceasul, energia fiind produsă de mișcările sau vibrațiile mâinii, astfel Seiko reducând costul de producție exponențial față de ceasurile automatice.

În ziua de azi, ceasurile Quartz dețin cea mai mare cotă de piață și pe bun motiv, existând o cerere și ofertă din partea tuturor producătorilor, fiecare din ei aducându-și aportul propriu la anumite elemente, fie ele de ordin tehnic sau vizual. Abundența enormă de ceasuri Quartz pe piață te poate deruta, din fericire pentru tine, am analizat zeci de modele și realizat acest top cu cele mai bune ceasuri Quartz.

Care sunt cele mai bune ceasuri Quartz?

1. Bulova Lunar Pilot

cele-mai-bune-ceasuri-quartz
Vezi Preț
Bulova Lunar Pilot

Vezi preț Bulova Lunar Pilot pe emag.ro

Acest ceas este în ediție limitată și se aseamănă cu celebrul model Omega Speedmaster, renumit ca fiind primul ceas de pe lună, motivul pentru care Dave Scott a luat modeul Lunar Pilot pe lună fiind deteriorarea Speedmasterului său.

Modelul dat este unul elegant, sticla din safir antireflex arată cadranul negru în toate splendoarea sa. Carcasa este din oțel inoxidabil, elegantă și rezistentă, având o grosime de 13,5 mm și un diametru de 45 mm.

Cureaua din piele completează ceasul într-un întreg armonios, oferindu-i aspectul clasic care este apreciat de mulți. Oferă o rezistență la apă de până la 50 m și pierderi foarte minore, la șase luni în media pierzând o secundă. Vezi și cele mai bune ceasuri pentru bărbați.

2. Timex Waterbury

cel-mai-bun-ceas-quartz
Vezi Preț
Timex Waterbury

Vezi preț Timex Waterbury pe elefant.ro

Linia Waterbury a fost lansată pentru a sărbători a 160-a aniversare Timex care la început se nume Waterbury Clock Company. Timex sunt cunoscuți pentru ceasurile simple, elegante și de lungă durată. Waterbury este un model destul de minimalist, cu un cadran curat și carcasă fără ornamente, acest design fiind similar cu primele modele militare produse de Timex.

Carcasa este din alamă cu plumb, grosimea este de 12 mm și lățimea de 40 mm. Sticla este din cristal mineral elegant curbat și care nu distorsionează cadranul, doar dacă încerci niște unghiuri de 180 grade. Cureaua este din nailon, poate fi ușor schimbată și este destul de plăcută la atingere.

Cadranul este verzui cu marcaje aurii, cifre arabe și o inscripție Waterbury. De asemenea este rezistent la apă, cu 50 m limită de scufundare. De asemenea are o opțiune fluoresecentă care arată foarte cool și este utilă pe timp de noapte.

3. Citizen Eco-Drive

Ciziten Eco Drive Quartz
Vezi Preț
Citizen Eco-Drive

Vezi preț Citizen Eco-Drive pe emag.ro

Ceasurile Citizen Eco-Drive sunt apreciate de mulți, câteva sute de modele fiind prezente pe linia dată. Banda este din poliuretan care este considerabil mai durabilă decât cele din nylon sau piele, această bandă este foarte plăcută la scufundări în apă.

Cadranul este perfect vizibil pe timp de noapte, având niște marcaje luminoscente extrem de luminoase. De asemenea, ceasurile Eco-Drive sunt foarte durabile, durata medie de viață fiind de 20+ ani. Dacă cauți un ceas care să se potrivească pentru orice tip de situații, te poți încrede cu siguranță în Eco-Drive.

4. Tissot Coutorier

ceasuri-quartz
Vezi Preț
Tissot Coutorier

Vezi preț Tissot Coutorier pe emag.ro

Primul lucru pe care l-am observat la modelul Tissot Coutorier este mărime care este un pic mai mare decât pare în catalog, deși carcasa are o lățime de 43 mm care nu este prea exagerată, iluzia dată se datorează conturului din partea laterală care dă o anumită adâncime modelului dat.

Cadranul este alb și cromat, complet lipsit de culoare, în schimb se bazează pe culorile marcajului și a curelei care ies în evidență. Sticla caracasei este din safir, deci poți fi sigur că nu o să observi zgârîieturi, doar dacă vei încercă din greu să le obții.

5. Casio STANDARD Analog

casio-ceas-quartz
Vezi Preț
Casio STANDARD Analog

Vezi preț Casio STANDARD Analog pe japora.ro

Daca cauți ceva simplu, funcțional și durabil, Casio Standard Analog este o opțiune de considerat. Bratara este din oțel inoxidabil de înaltă calitate, iar carcasa este din paladiu, la fel un element foarte rezistent.

Are o greutate de 87 g, nu se simte nici prea ușor, nici prea greu, transmite exact starea de încredere la care te aștepți la un ceas de genul. Carcasa are 42 mm în lățime și 8,7 mm în grosime, o mărime medie pe piață.

Nu recomandăm modelul dat pentru scufundări, fiind doar rezistent la stropiri minore, iar pierderea este de +- 20 sec pe lună.

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo