Cele mai bune benzi de amblare (Ghid 2024)

Dacă ați luat vreodată o bandă de ambalare si ați folosit-o pentru a ambala recipiente ce conțin vase, lămpi sau tot felul de obiecte fragile, iar banda a cedat, atunci este posibil să cunoști importanța unei benzi de ambalare bună. Situațiile date pot fi evitate prin utilizarea unor benzi potrivite necesităților tale.

O bandă de ambalare se folosește în mare parte pentru a securiza cutiile de transport și depozitare, deși s-ar părea că toate benzile sunt la fel, adezivul și activatorul vor varia de la producător la producător. Am analizat cele mai bune benzi de ambalare de pe piață și am notat cele mai importante aspecte pentru cele alese.

Tipuri de Benzi Ambalare

O bandă de ambalare are diferite aspecte și este folosită pentru necesități diverse, careva dintre cele mai des întâlnite fiind etanșarea cartonului, aderență la temperatură rece și aderență activată cu apă.

Bandă de etanșare carton

Banda de etanșare a cortunului este cea mai des utilizată, fiind folosită frecvent la firmele de mutare sau depozitele cu ambalaje. Această bandă este perfectă în caz că nu pachetul nu va fi transportat sub variații mari de temperatură, în caz că ai nevoie de bandă pentru volume mari sau rezistente la căldură, vei avea nevoie să alegi un alt tip de bandă.

Bandă activată cu apă

Banda activată cu apă este perfectă dacă obiectul transportat este de valoare și folosești o firmă de mutare. O bandă de carton se scoate și se pune ușor la loc fără a lăsa vreun semn foarte vizibil, astfel fiind vulnerabilă furtului și manipulării. O bandă activată pe apă se activează la contactul pe apă, aderând la cutie, iar pentru a deschide pachetul, e nevoie să tai sau rupi acea bandă.

Bandă pentru temperaturi scăzute

Problema cu benzile de carton este că devin ineficiente la temperaturi scăzute în medii precum un congelator sau o zonă climatică rece. Această bandă folosește același material ca și cea pentru carton, singura diferență fiind adezivul care se comportă bine la temperaturi scăzute, de menționat că același adeziv nu este potrivit temperaturilor înalte.

Bandă de curele

Dacă cutiile dvs sunt prea grele ca o bandă simplă să nu se rupă, o bandă de curele este perfectă, deși este mai scumpă. Aceste benzi sunt produse din fibră de sticlă și filamente de sticlă, dar este destul de flexibilă și rezistentă.

De ce să ții cont atunci când cumperi o bandă adezivă?

Înainte de a vă decide ce bandă să procurați, trebuie să stabiliți care sunt nevoile dvs, fie că vorbim de mutare sau transportare, fiecare bandă va avea caracteristici diferite.

Puterea de aderență

Forța de aderență este unul dintre cel mai important factori de care trebuie să ții cont, întrebarea principală fiind cât de grea este cutia și de ce forță e nevoie pentru a transporta sau depozita lucrurile în siguranță.

  • Banda de etanșare carton: Această bandă are o aderență puternică și vă va servi bine pentru cutii ușoare-medii.
  • Banda activată cu apă: Această bandă nu poate fi desprinsă odată activată, singurul dezavantaj este că dacă ai un număr mare de cutii, va deveni frustrant să uzi fiecare bandă.

Circumstanțele de mutare

O mutare scurtă necesită o bandă adezivă simplă care este îndeajuns de puternică încât cutiile să nu se deterioreze, în schimb dacă dorești să păstrezi o cutie timp de luni de zile, atunci vei avea nevoie de bandă cu adeziv mai durabil.

Dacă se ocupă o firmă de transportul bunului, îți recomandăm să cumperi o bandă activată pe apă care nu poate fi scoasă decît dacă o rupi sau tai, ceea ce lasă un semn pe cutie și e ușor de dat seama dacă cineva a forțat cutia.

Temperaturile la care va fi transportată și gradul de umiditate este un alt aspect important de care trebuie să ții cont, spre exemplu la transportul pe ocean, benzile adezive de proastă calitate se dezlipesc foarte ușor.

Așteptăm să aflăm gândurile tale despre articol sau produse

Lasă comentariu

TopGuides
Logo